Si të rritësh Metabolizmin e Organizmit?

Kryeni seanca aerobie dhe ushtrimesh fizike disa herë në javë për rreth 20-30 minuta. Ushtrimet e fizike me ngarkesë mesatare  janë një nxitës mjaft efektiv për rritjen e metabolizmit të organizmit.  Edhe pse gjatë këtyre seancave nuk harxhohen më shumë se 300-400 kalori, ushtrimet rrisin shkallën e metabolizmit edhe në gjendje qetësie. Kjo do të thotë që ju do të harxhoni më shumë kalori se më parë edhe kur jeni në gjendje qetësie. Tashmë, organizmi funksionon më mirë, shkëmbimi i lëndëve kryhet lehtësisht, trupi largohet nga toksinat dhe sistemi imunitar forcohet më shumë.

Referencat
Sarwer Allison & Berkowitz, 2004; Wadden, Crerand & Brock, 2005; web: www.prenhall.com/morris