Maskë me Mjaltë dhe Vezë kundër plasaritjeve të Lëkurës së Fytyrës

Maska e fytyrës me mjaltë dhe të verdhë veze është mjaft dobiprurëse për rigjenerimin e lëkurës dhe vitalizimin e saj, veçanërisht kundër plasaritjeve të lëkurës dhe për heqjen e luspave (kur lëkura e fytyrës bëhet si luspa peshku të imëta dhe me ngjyrë të bardhë). Mjalti është një nga përbërësit kryesorë në industrinë e kozmetikës. … Lexo të plotë

Rënia në Peshë – Kokteijl me Limon dhe Mente

Kokteijli me limon dhe mente është një nga terapitë e rekomandueshme për rënien në peshë. Përbërja aktivizon traktin tretës dhe shton metabolizmin, duke ndikuar në tretjen e yndyrave, sidomos në zonën e barkut. Me përbërjen e tij, limoni ka veti të forta për rënien në peshë dhe shkrirjen e yndyrave. Po ashtu ai ka vlera… Lexo të plotë

Piramida Ushqimore

Nuk ka asnjë ushqim ideal, d.m.th. nuk ka asnjë ushqim të jetë burim i të gjitha vitaminave dhe lëndëve të tjera ushqyese. Por, sasia e domosdoshme e vitaminave mund të sigurohet nga çdo dietë e zakonshme e ekuilibruar dhe e shumëllojshme. Dietë e ekuilibruar është ruajtja e një raporti mes karbohidrateve, yndyrnave, proteinave, vitaminave dhe… Lexo të plotë

Frika nga Problemet dhe Paradigmat e Zgjidhjes së tyre

“Njerëzit nga frika prej njerëzve, poshtërohen; nga frika prej varfërisë, varfërohen; nga frika prej sprovës, sprovohen; nga frika prej humbjes, humbasin”  Në shumicën dërrmuese të njerëzve, problemet trajtohen sipas këtyre paradigmave: Nëse përballë tyre ata shohin ndonjë pengesë, së pari, ata mundohen ta shmangin, e nëse nuk munden, provojnë të kalojnë nën të, e nëse… Lexo të plotë

Dieta Mesdhetare – 3 kg për 7 ditë pa vështirësi

Dieta mesdhetare është një e krijuar nga dietologia britanike Ana Bins, e cila siguron rënien në peshë 3 kg për 7 ditë. Quhet mesdhetare, sepse ka karakteristikat e guzhinave të mesdheut: shumllojshmëri ushqimesh, ku mbizotërojnë sallatrat, djathrat, mishi dhe peshku. Kjo dietë, ashtu sikurse dietat e tjera të famshme, ka si karakteristikë marrjen e proteinave… Lexo të plotë

Çfarë Zgjedhjesh bëjmë?

(me ilustrim një nga tregimet më të bukura dhe prekëse të Guy De Maupassant) Në thelb, çdo gjë është zgjedhje. Bota, e cila të vjen, paraqitet si një ofertë me pafundësi variacionesh e zgjedhjesh, dhe pozicionimi është procesi i parë i njeriut në raport me të. Nëse tani jeni duke bërë diçka, përpara se të… Lexo të plotë