Ja 40 Ushqimet kryesore kundër Celulitit!

Celuliti është një nga çrregullimet më të zakonshme tek femrat, për eleminimin e të cilës egzistojnë dy trajtime themelore: mënyra e të ushqyerit dhe aktiviteti fizik. Personat me celulit duhet që në zakonet e tyre të të ushqyerit të kufizojnë mjaft përdorimin e kripës, të shmangin pijet me sheqer, pijet e gazuara, alkoolin, kafeinën, ushqimet… Lexo të plotë

Frutat dhe Perimet kundër Sëmundjeve Kardiovaskulare

Konsumimi i frutave dhe i perimeve është profilaksia më e mirë e sëmundjeve kardiovaskulare, pasi ato janë parandaluesi kryesor i këtyre sëmundjeve. Është vënë re se vendet të cilat në kulturën e tyre ushqimore kanë konsumin e madh të frutave dhe perimeve, sëmundjet kardiovaskulare janë më pak të përhapura. Sipas efektit terapik kardiovaskular perimet dhe… Lexo të plotë

Për sëmundjet e Mëlçisë

Në një tenxhere me më pak se 1 litër ujë, hedhim rreth 50 gr. gjethe të freskëta domatesh. Këto i lëmë të ziejnë mirë dhe lëngun e mbetur, pasi e kullojmë me napë, e pimë.

Ushqimet Tonike

Domatja. Marrja e tre gotave me lëng domate në ditë është një tonik i mirë për të rimarrë energji edhe në rastet kur jeni i qetë dhe pa probleme me shëndetin. Kurse pirja e një gote para ushqimit ndihmon në tretje dhe shërben si aperitiv, duke hapur oreksin.

Recetat Klinike me Domate

Tonik dhe Aperitiv. Marrja e tre gotave me lëng domate në ditë është një tonik i mirë për të rimarrë energji edhe në rastet kur jeni i qetë dhe pa probleme me shëndetin. Kurse pirja e një gote para ushqimit ndihmon në tretje dhe shërben si aperitiv, duke hapur oreksin. Për Inflamacionet e Stomakut. Për… Lexo të plotë

Vlerat e Frutave dhe Perimeve sipas Ngjyrave

Një dietë e shëndetshmë konsiderohet një dietë e balancuar. Edhe brenda një grupi ushqimesh, siç janë frutat dhe perimet, marrja e balancuar e tyre është kusht për një shëndet të mirë. Kjo sepse frutat dhe perimet e një ngjyre të caktuar kanë veti terapeutike të njëjta ose të ngjashme me njëra-tjetrën për shkak të përbërjes… Lexo të plotë

Ushqimet për një Lëkurë të Shëndetshme

Fytyra e dikujt që konsumon dieta të pasura me fruta dhe perime është dukshëm më e pastër, më ndritshme dhe më shprehëse se e dikujt tjetër që nuk i konsumon ato. Në ndryshim nga organet e tjera, lëkura është organi që e reflekton profilin e shëndetshëm ose jo të asaj që ju konsumoni. Duke qenë… Lexo të plotë

5 Ushqimet jo të Shëndetshme për Lëkurën

Rregulli bazë është që të gjitha ato dieta të cilat rezultojnë të pashëndetshme për organizmin janë të tilla edhe për lëkurën. Në bazë të efekteve të dëmshme në lëkurë, ushqimet e pashëndetshme për të klasifikohen në pesë grupe të mëdha: Ushqimet Pikante.  Konsumi i dietave pikante japin skuqje në lëkurë, acarim të saj, dhe si… Lexo të plotë