Fluorizimi i Dhëmbëve

Fluorizimi i dhëmbëve është një procedurë që konsiston në ruajtjen e dhëmbëve nëpërmjet trajtimit të tyre me fluor të përqëndruar. Fluori është një lëndë e cila i ruan dhëmbët nga agjentët dëmtues të tyre. Ky proces kryhet në klinikë në një seancë të vetme. Pasi pastrohen dhëmbët me një pastë profesionale, dhëmbët trajtohen me një… Lexo të plotë

Realizohet vendosja e një pacemakeri wireless pa kirurgji

Sukses i grupit të Spitalit Gjerman në fushën e kardiokirurgjisë. Realizohet vendosja e një pacemakeri wireless pa kirurgji! Është e para herë që në Shqipëri realizohet një proces i tillë dhe nga të paktat në arenën ndërkombëtare. Stimulatori i rrahjeve të zemrës pa tel është mjaft i vogël, sa 2 tableta antibiotiku – me gjatësi… Lexo të plotë

Domatja – Përbërësit

Domatja shquhet për praninë e shtuar të substancës me veti antioksiduese të forta likopen, nga e cila ka marrë edhe ngjyrën e kuqe. Përveç tij, ajo përmban sasi të konsiderueshme vitaminash si A, B1, B2, B6, C, E; kripëra minerale si kripërat e kalciumit, magnezit, fosforit, potasit, kaliumit, hekurit; acide organike si acidi folik, malik,… Lexo të plotë