Çfarë janë Ushqimet “BIO”?

Ushqimet “BIO” janë ato ushqime që i kanë ruajtur përbërësit e tyre natyralë dhe që nuk kanë përbërës të shtuar artificialisht apo kontaminime gjatë prodhimit, përpunimit dhe tregëtimit të tyre. Njohuri të Përgjithshme Sfida më e madhe e njerëzimit si në kohërat e vjetra, ashtu edhe në kohërat e sotme është sigurimi i sasisë ushqimore… Lexo të plotë

Cilat janë Faktorët  që shkatërrojnë Ushqimet tona?

Janë një sërë faktorësh që denatyrojnë ushqimet dhe si pasojë, reduktojnë vlerat ushqimore të tyre si dhe kërcënojnë shëndetin e organizmit. Ja cilët janë faktorët kryesorë: Prodhimet OMGJ Organizma të modifikuara gjenetikisht (OMGJ), ose organizma transgjenike quhen ato organizma, të cilat në mënyrë artificiale mbartin gjene me origjinë nga lloje të tjera, me qëllim përmirësimin… Lexo të plotë

Domatja – Njohuri të Përgjithshme

Domatja është një bimë njëvjeçare që përfshihet në familjen solanore. Ajo është një nga perimet më të përdorura për njeriun me një shtrirje pothuaj nga të gjitha vendet për shkak të vlerave të saj ushqimore dhe mjekësore. Domatja është një mbrojtëse e madhe e shëndetit të njeriut. Me një sërë rekomandimesh kurative, domatja këshillohet të… Lexo të plotë