Si të biesh në peshë në mënyrë afatgjatë dhe të qëndrueshme

Gjithmonë kur bëhet fjala për rënien në peshë, njerëzit mobilizohen dhe përgatiten për rrugë sa më të shpejta që t’i çojnë menjëherë në destinacionin e duhur. Për këtë ata janë gati të marrin masa drastike, si shtrëngesa në dieta jo të shëndetshme dhe stërmundime në ushtrime fizike, duke shkaktuar hera-herës pasoja shkatërrimtare për organizmin. Këto… Lexo të plotë

Dieta Javore për humbjen e Peshës

Programi 7-ditor për humbjen e peshës është një terapi ushqimore e dedikuar për personat me indeksin e masës trupore 30 e sipër dhe që kanë vendosur të bien në peshë në mënyrë të shpejtë; jo më pak se 5 kg në fund të javës. Ky program garanton siguri ushqimore dhe kujdes shëndetësor, sepse reduktimi i… Lexo të plotë

Tendenca e Organizmit për ruajtjen e Peshës Aktuale të Trupit

Një program i suksesshëm për kontrollin e peshës duhet të jetë domosdoshmërisht afatgjatë dhe në përputhje me mënyrën e funksionimit të organizmit. Si funksionon organizmi? Organizmi njerëzor ka prirje për homeostazë, d.mth. të ruajë gjendjen e tij të prehjes dhe ekuilibrit. Kjo do të thotë që çdo ndryshim i menjëhershëm kundërshtohet nga ai dhe shkakton… Lexo të plotë