Suplementet – Të Dobishme apo të Dëmshme?

Në përgjithësi, nëse ndiqni një dietë të balancuar dhe të shëndetshme, nuk është e nevojshme të përdoren suplemente të vitaminave dhe mineraleve. Edhe pse disa ekspertë të njohur e vënë në dyshim marrjen në rrugë sintetike të vitaminave dhe mineraleve, në raste të caktuara për shkak të mungesës së tyre apo gjendjeve specifike të organizmit,… Lexo të plotë

Antibiotikët – Kur “sëmuret” edhe Ilaçi!

Sipas OBSH-së, rritja rezistencës ndaj antibiotikëve është një nga tre kërcënimet më të mëdha për shëndetin e njeriut Ndërtimi dhe Funksionet e Antibiotikëve Rregullat për përdorimin e Antibiotikëve Përdorimi i Antibiotikëve tek Fëmijët Antibiotikët, barriera më e madhe e ngritur kundër infeksioneve, tashmë rrezikon të shembet! Gjithmonë e më tepër, antibiotikët nuk po e bëjnë… Lexo të plotë

Përdorimi i Antibiotikëve tek Fëmijët

Nga sondazhet e kryera të kryera nga Agjensia Italiane e Barnave (AIFA) si dhe shumë të dhëna nga vendet e tjera europiane, antibiotikët në mbi 50% të rasteve përdoren nga fëmijët. Duke pasur parasysh se organizmi i fëmijëve është shumë delikat dhe ende i paformuar tërësisht, dhënia e antibiotikëve nga mjeku duhet të bëhen pas… Lexo të plotë

“3 Rregullat e Arta” për përdorimin e Antibiotikëve

Në të gjithë botën janë vendosur rregulla të forta për përdorimin e antibiotikët të quajtura “rregullat e arta”. Janë tri “rregulla të arta” që disiplinojnë përdorimin e antibiotikëve: Antibiotikët duhet të përdoren vetëm për infeksionet bakteriale dhe me recetë nga mjeku. Në recetë shënohet dozimi, i cili është i detyrueshëm, pasi terapia bëhet e padobishme…. Lexo të plotë