Trajtimi i Ankthit dhe Depresionit me Masazh

Masazhi Terapeutik është një nga praktikat më të lashta që lidhen me mjekësinë. Studiuesit bashkëkohorë të mjekësisë dhe psikologjisë kanë nisur të ritheksojnë me forcë vlerat e mëdha të kësaj terapie, pas një periudhe skepticizmi. Edhe pse nevojiten studime të tjera që do të çojnë në kuptimin e plotë të përfitimeve që vijnë nga terapia… Lexo të plotë

Psikopatët

Përgjegjësia për të njohur dhe shmangur një pjesë (jo të vogël) të Shoqërisë së sotme Çrregullimet e Personalitetit Çrregullimet Patogjene Fatkeqësisht, kudo mes nesh egziston një numër i pabesueshëm psikopatësh për të cilët kemi përgjegjësinë për t’i njohur. “I Njihni dhe largojuni prej tyre, – thotë  profesori i Psikologjisë Mjekësore dhe Neurobiologjisë Konjitive në Universitetin… Lexo të plotë

Simptomat e Depresionit

Herë pas here, këdo e kap mërzia. Problemet në familje, problemet në punë dhe rutina e jetës së përditshme gjeneron gjithnjë probleme emocionale. Disa ngjarje të tjera mund të kenë një ndikim emocional shumë më të madh: humbja e një njeriu të dashur mund të shkaktojë një gjendje të pashpresë rreth të ardhmes, që ndihet… Lexo të plotë

Stresi Post – Traumatik

Blleik Mileri u fut në trupat e marinës militare në moshën 18-vjeçare, sepse kishte dëgjuar se ishte një mënyrë e lirë për t’u çertifikuar në riparimin e makinave. Pas pak kohe, ai u dërgua në Irak, i caktuar në vrojtimin e kamionëve që përdornin kryengritësit për të nisur sulmet. Gradualisht, lufta në Irak po ia… Lexo të plotë

Reagimi i Organizmit në një Situatë Stresi

Stresi është shkak i dy sëmundjeve të rënda që së bashku ndajnë mbi 90% të vdekjeve sot në botë Stresi përbën shkakun madhor të vdekshmërisë sot në botë. “Ne e dimë se 50% e vdekjeve lidhen drejtpërsëdrejti me sjelljen e njeriut, e megjithatë ne harxhojmë pak kohë për të bërë studime dhe për të zbatuar… Lexo të plotë