Maskë me Mjaltë dhe Vezë kundër plasaritjeve të Lëkurës së Fytyrës

Maska e fytyrës me mjaltë dhe të verdhë veze është mjaft dobiprurëse për rigjenerimin e lëkurës dhe vitalizimin e saj, veçanërisht kundër plasaritjeve të lëkurës dhe për heqjen e luspave (kur lëkura e fytyrës bëhet si luspa peshku të imëta dhe me ngjyrë të bardhë). Mjalti është një nga përbërësit kryesorë në industrinë e kozmetikës. … Lexo të plotë

Kokteijl me mjaltë dhe limon për rënien në peshë

Koktejili me mjaltë dhe limon përbën një nga trajtimet më të rëndësishme ushqimore si për rënien nga pesha, ashtu edhe vitalizimin e organizmit, për shkak të vlerave terapeutike që ato përmbajnë. Nga të dhënat, konfirmohet se kokteijli me limon dhe mjaltë është një recetë mjaft e vjetër – rreth 5000 vjeçare për mjekimin natyral, e… Lexo të plotë

10 Arsye për të mos pirë Duhan

Cigarja përmban rreth 400 substanca helmuese, të cilat ndikojnë në jetëgjatësinë e njeriut, duke e ulur atë nga 7 në 10 vjet. Pirja e duhanit mund të shkaktojë: Arsyeja e Parë: Kancer. Kanceri i mushkërive, fytit dhe i gojës janë mjaft të përhapur tek duhanpirësit dhe rrallë mund të prekin persona të tjerë që nuk… Lexo të plotë

Për heqjen e Kallove

Një gjysëm kokrre domate, në të cilën kemi shtuar sheqer të imët në pjesën e brendshme të saj, vendoset mbi kallo për 8-9 orë. Veprimi përsëritet disa herë, derisa kalloja të hiqet me lehtësi.

Ushqimet për Rigjenerimin e Lëkurës

Domatja. Lëngu i domates, përdoret si maskë për pastrimin e fytyrës dhe trajtimin e akneve. Ajo ndihmon në përtëritjen e qelizave të lëkurës, si dhe heqjen e akneve. Fytyra e cila trajtohet me lëng domate duket më e freskët më shprehëse dhe më e re.

Për Djegiet e Lëkurës

Lëngu i domates është një ilaç mjaft efikas në rastin e djegieve të lëkurës të shkallës së parë. Menjëherë sapo lëkura ka pësuar djegie të shkallës së parë, lyerja e lëkurës së djegur me lëng domate ndihmon në ndalimin e nekrozës së mëtejshme të lëkurës dhe rehabilitimin e saj.

5 Gjëra për të cilat Lëkura juaj ka nevojë çdo Ditë

Lëkura është organi që më së shumti manifeston gjendjen e përgjithshme të organizmit. Në një organizëm të shëndetshëm, lëkura është e bukur dhe plot gjallëri. Përveç kësaj, lëkura kërkon një kujdes të vazhdueshëm dhe të përditshëm. Janë pesë gjëra për të cilat ajo ka nevojë të përditshme. 1.    Pirja e bollshme e Ujit Uji është… Lexo të plotë

Ushqimet për një Lëkurë të Shëndetshme

Fytyra e dikujt që konsumon dieta të pasura me fruta dhe perime është dukshëm më e pastër, më ndritshme dhe më shprehëse se e dikujt tjetër që nuk i konsumon ato. Në ndryshim nga organet e tjera, lëkura është organi që e reflekton profilin e shëndetshëm ose jo të asaj që ju konsumoni. Duke qenë… Lexo të plotë

5 Ushqimet jo të Shëndetshme për Lëkurën

Rregulli bazë është që të gjitha ato dieta të cilat rezultojnë të pashëndetshme për organizmin janë të tilla edhe për lëkurën. Në bazë të efekteve të dëmshme në lëkurë, ushqimet e pashëndetshme për të klasifikohen në pesë grupe të mëdha: Ushqimet Pikante.  Konsumi i dietave pikante japin skuqje në lëkurë, acarim të saj, dhe si… Lexo të plotë