Shendeti.net

shendeti.net

Shendeti – Informacion i mirë për një shëndet më të mirë

Shendeti, Jetë e shëndetshme, dieta, vlerat e ushqimeve, sëmundjet dhe çrregullimet, profilaksi, këshilla dhe trajtime mjekësore, mjekësi alternative, etj.

Simptomat e Shtatzënisë dhe Kujdesi ndaj saj

Faktorët Nxitës të Shtatzënisë

Simptomat e Shtatzënisë

Këshilla për Simptomat e Shtatzënisë

10 Hapa për të përmirësuar Kujtesën

Sipas Shkencëtarëve, Kujtesa është një nga elementët kryesorë të Shëndetit Mendor

lexo të plotë

Antibiotikët – Kur “sëmuret” edhe Ilaçi!

Sipas OBSH-së, rritja rezistencës ndaj antibiotikëve është një nga tre kërcënimet më të mëdha për shëndetin e njeriut

Ndërtimi dhe Funksionet e Antibiotikëve
Rregullat për përdorimin e Antibiotikëve
lexo të plotë shendeti
Simptomat e Stresit

Stresi Post – Traumatik

1234
DIETOLOGJI

Cilat janë Faktorët që shkatërrojnë Ushqimet tona?
anë një sërë faktorësh që denatyrojnë ushqimet dhe si pasojë, reduktojnë vlerat ushqimore të tyre…

Çfarë janë Ushqimet “BIO”?
Ushqimet Tonike
Vlerat e Frutave dhe Perimeve sipas Ngjyrave
Si të biesh në peshë në mënyrë afatgjatë dhe të qëndrueshme
Ushqimet për një Lëkurë të Shëndetshme
Koliti – Ja çfarë duhet të kini parasysh në Dietat tuaja
Domatja – Njohuri të Përgjithshme
SHËNDETI RIPRODHUES

Faktorët Nxitës të Shtatzënisë
Tek pjesa më e madhe e çifteve egziston miti se …

Faktorët Pengues të Shtatzënisë
Shtatzënia shpesh nuk është një proçes që ndodh vetiu…

Testet e Shtatzënisë
Për shëndetin e nënës dhe fëmijës është mjaft e rëndësishme që një grua…

SHENDETI MENDOR

PsikopatëtVartësia nga DrogatSimptomat e DepresionitReagimi i Organizmit nën StresVideogame–Nxitja e Dhunës dhe Agresionit mes FëmijëveTrajtimi i Ankthit dhe Depresionit me Masazh
PSIKOLOGJIA E SUKSESIT

Identifikoni Vlerat Tuaja
Çfarë ne shohim?
Vetëjustifikimi dhe Kultura e Fajësimit
NËNA & FËMIJA

shendeti Efektet e Masazhit tek Foshnjat

Përdorimi i Antibiotikëve tek Fëmijët
Reflekset e të Porsalindurve
Aftësitë Shqisore të Foshnjës
Kohëzgjatja e GjidhënEes
Shpërthimet” e Rritjes së Foshnjave
Shenjat e Mirërritjes së Foshnjës
BARNA & SUPLEMENTE

“3 Rregullat e Arta” për përdorimin e Antibiotikëve

Suplementet – Të Dobishme apo të Dëmshme?
Kritika e Suplementëve Antioksidues
Përdorimi i Antibiotikëve tek Fëmijët
Suplementet – Të Dobishme apo të Dëmshme?
SHËNDET & PROFILAKSI

Stresi dhe Sistemi Imunitar

Tri Pasojat shkatërruese të Stresit
Stresi dhe Sëmundjet e Zemrës
Stresi dhe Kanceri
ANATOMI & FIZIOLOGJI
shendeti

Radikalet e lira dhe Antioksidantët

Klasifikimi i Grupeve me veti Antioksiduese
Beta-karoteni dhe Karotenoidet e tjera
Nga pikëpamja kimike, antioksidantët janë molekula që kanë aftësi të ndalojnë oksidimin e molekulave të tjera. Reaksionet oksiduese mund të prodhojnë radikale të lira, të cilat hyjnë në reaksione zinxhir duke… lexo të plotë

SIMPTOMA

Hemorragjia nga Hundët (Epistaksis)

Dhimbja – Simptoma bazë
Kapsllëku (Konstipacioni)
Kapsllëku tek Fëmijët
Kolla
Kolla hemorragjike (Hemoptizia)
Marramendja
Dhimbja e Kokës (Cefalè)
PATOLOGJI

Arterioskleroza

Arterioskleroza – Incidenca dhe Grupet e Riskut
Sëmundjet Kardiovaskulare – Incidenca dhe Grupet e Riskut

Higjena Personale tek Diabetikët

Higjena e Gojës tek Diabetikët
Higjena e Lëkurës tek Diabetikët
Kujdesi për Sytë tek Diabetikët
Kujdesi për Këmbët tek Diabetikët

MJEKËSIA ALTERNATIVE

Fitoterapia – Kthim në Natyrshmëri

Tri arsyet themelore pse duhen përdorur bimët mjekësore dhe epërsitë që ato kanë ndaj barnave sintetike

Ushqimet TonikePër sëmundjet e VeshkaveUshqimet për Rigjenerimin e LëkurësPër Djegiet e LëkurësRecetat Klinike me DomateUshqimet për trajtimin e AknevePër sëmundjet e MëlçisëPër Inflamacionet e StomakutPër heqjen e Kallove
ARTIKUJ

Artikujt e mëposhtëm gjenden në kategoritë Shëndet & Profilaksi, Anatomi & Fiziologji, Nëna & Fëmija, Shëndeti Riprodhues, Sëmundjet & Çrregullimet, etj.

Karta e të Drejtave të Pacientëve
Dhimbja – Simptoma bazë
Trajtimi i Ankthit dhe Depresionit me Masazh
Arsyetimet e gabuara që mbajnë “peng” Mendimin Kritik
Roli i Insulinës në Organizëm
Si merr Energji Organizmi Ynë?
Suplementet – Të Dobishme apo të Dëmshme?
Sëmundjet Kardiovaskulare – Incidenca dhe Grupet e Riskut
VIDEOLAJMET E FUNDIT

MË TË LEXUARAT

Çfarë ne shohim?PsikopatëtVideogame–Nxitja e Dhunës dhe Agresionit mes Fëmijëve“3 Rregullat e Arta” për përdorimin e AntibiotikëveSimptomat e DepresionitFaktorët Nxitës të ShtatzënisëCilat janë Faktorët që shkatërrojnë Ushqimet tona?Cilat janë Faktorët që shkatërrojnë Ushqimet tona?Vlerat e Frutave dhe Perimeve sipas NgjyraveUshqimet për një Lëkurë të ShëndetshmeSi të biesh në peshë në mënyrë afatgjatë dhe të qëndrueshmeMundësitë Matematike për të mbetur ShtatzënëÇfarë janë Ushqimet “BIO”?Vartësia nga Drogat
PUBLICITET

KONTROLLI I PESHËS

Siguria gjatë Ushtrimeve
Si të biesh në peshë në mënyrë afatgjatë dhe të qëndrueshme
Si të rritësh Metabolizmin e Organizmit?
KËRKIM – ZHVILLIM

Trajtimi i Papilomës së invertuar Naso-Sinuzale me anë të Kirurgjisë Endoskopike
Indikacionet e kirurgjisë endoskopike nazo-sinusale në moshën pediatrike
DIAGNOSTIKË & TRAJTIME MJEKËSORE

Rezonanca Magnetike