Kapsllëku tek Fëmijët

Njohuri të Përgjithshme Kapsllëku nga Faktorë të Jashtëm Kapsllëku nga Faktorë Anatomo – Fiziologjikë Kapsllëku nga Faktorë Patogjenë Komplikacionet Diagnostika Trajtimi Klinik Kapsllëku (konstipacioni) është një çrregullim digjestiv, që konsiston në dalje jashtë të rralla, të forta dhe me vështirësi që nuk mund të vlerësohen normale. Zakonisht, defekimet që zgjasin më shumë se tri ditë… Lexo të plotë

Reflekset e të Porsalindurve

Për shkak të nevojës për mbijetesë, të porsalindurit kanë një numër refleksesh të dobishme. Studimet kanë hedhur poshtë idenë e vjetër se neonatët, apo foshnjat e porsalindura nuk bëjnë asgjë, veçse hanë, flenë dhe qajnë. Vërtet që ata flenë deri 20 orë në ditë, por kur zgjohen, ata janë shumë më të vetëdijshëm sesa duken…. Lexo të plotë

Aftësitë Shqisore të Foshnjës

Të porsalindurit, ndryshe nga ç’mendohej më parë, mund të shohin, dëgjojnë dhe të kuptojnë shumë më tepër. Shqisat e tyre funksionojnë shumë mirë dhe përmirësohen me shpejtësi, pothuaj në nivelin e të rriturve. Ata janë në gjendje të shohin, të dëgjojnë, e kanë perceptimin e prekjes, dallojnë shijen e asaj që provojnë dhe zotërojnë aftësinë… Lexo të plotë

Përdorimi i Antibiotikëve tek Fëmijët

Nga sondazhet e kryera të kryera nga Agjensia Italiane e Barnave (AIFA) si dhe shumë të dhëna nga vendet e tjera europiane, antibiotikët në mbi 50% të rasteve përdoren nga fëmijët. Duke pasur parasysh se organizmi i fëmijëve është shumë delikat dhe ende i paformuar tërësisht, dhënia e antibiotikëve nga mjeku duhet të bëhen pas… Lexo të plotë