Efektet e Masazhit tek Foshnjat

Masazhi Terapeutik është një nga praktikat më të lashta që lidhen me mjekësinë. Studiuesit bashkëkohorë të mjekësisë dhe psikologjisë kanë nisur të ritheksojnë me forcë vlerat e mëdha të kësaj terapie, pas një periudhe skepticizmi. Edhe pse nevojiten studime të tjera që do të çojnë në kuptimin e plotë të përfitimeve që vijnë nga terapia… Lexo të plotë

Reflekset e të Porsalindurve

Për shkak të nevojës për mbijetesë, të porsalindurit kanë një numër refleksesh të dobishme. Studimet kanë hedhur poshtë idenë e vjetër se neonatët, apo foshnjat e porsalindura nuk bëjnë asgjë, veçse hanë, flenë dhe qajnë. Vërtet që ata flenë deri 20 orë në ditë, por kur zgjohen, ata janë shumë më të vetëdijshëm sesa duken…. Lexo të plotë

Aftësitë Shqisore të Foshnjës

Të porsalindurit, ndryshe nga ç’mendohej më parë, mund të shohin, dëgjojnë dhe të kuptojnë shumë më tepër. Shqisat e tyre funksionojnë shumë mirë dhe përmirësohen me shpejtësi, pothuaj në nivelin e të rriturve. Ata janë në gjendje të shohin, të dëgjojnë, e kanë perceptimin e prekjes, dallojnë shijen e asaj që provojnë dhe zotërojnë aftësinë… Lexo të plotë

Kohëzgjatja e Gjidhënies

Ushqyerja e fëmijës në gji zgjat zakonisht 20 deri 30 minuta. Nëse fëmija ka thithur vazhdimisht qumësht gjatë kësaj kohe, gjinjtë janë boshatisur tërësisht dhe thithja e mëtejshme nuk jep më qumësht. Nga pikëpamja e shëndetit të nënës, është e rëndësishme që të mos kalohet koha prej 30 minutash e gjidhënies (maksimumi 15 minuta për… Lexo të plotë