Karakteristikat e Vartësisë nga Drogat

Karakteristikat e Vartësisë nga Drogat Sipas Shoqatës Amerikane të Psikiatrisë, janë shtatë simptomat e vartësisë nga drogat. Sipas saj, konsiderohet i varur nga drogat ai person i cili ka tre nga simptomat e mëposhtme për një periudhë 12 – mujore: Toleranca ndaj Drogës.  Trupit i nevojitet një sasi gjithmonë e më e madhe droge për… Lexo të plotë

Psikopatët

Përgjegjësia për të njohur dhe shmangur një pjesë (jo të vogël) të Shoqërisë së sotme Çrregullimet e Personalitetit Çrregullimet Patogjene Fatkeqësisht, kudo mes nesh egziston një numër i pabesueshëm psikopatësh për të cilët kemi përgjegjësinë për t’i njohur. “I Njihni dhe largojuni prej tyre, – thotë  profesori i Psikologjisë Mjekësore dhe Neurobiologjisë Konjitive në Universitetin… Lexo të plotë

Vlerat e Frutave dhe Perimeve sipas Ngjyrave

Një dietë e shëndetshmë konsiderohet një dietë e balancuar. Edhe brenda një grupi ushqimesh, siç janë frutat dhe perimet, marrja e balancuar e tyre është kusht për një shëndet të mirë. Kjo sepse frutat dhe perimet e një ngjyre të caktuar kanë veti terapeutike të njëjta ose të ngjashme me njëra-tjetrën për shkak të përbërjes… Lexo të plotë

Si të biesh në peshë në mënyrë afatgjatë dhe të qëndrueshme

Gjithmonë kur bëhet fjala për rënien në peshë, njerëzit mobilizohen dhe përgatiten për rrugë sa më të shpejta që t’i çojnë menjëherë në destinacionin e duhur. Për këtë ata janë gati të marrin masa drastike, si shtrëngesa në dieta jo të shëndetshme dhe stërmundime në ushtrime fizike, duke shkaktuar hera-herës pasoja shkatërrimtare për organizmin. Këto… Lexo të plotë

Ushqimet për një Lëkurë të Shëndetshme

Fytyra e dikujt që konsumon dieta të pasura me fruta dhe perime është dukshëm më e pastër, më ndritshme dhe më shprehëse se e dikujt tjetër që nuk i konsumon ato. Në ndryshim nga organet e tjera, lëkura është organi që e reflekton profilin e shëndetshëm ose jo të asaj që ju konsumoni. Duke qenë… Lexo të plotë

5 Ushqimet jo të Shëndetshme për Lëkurën

Rregulli bazë është që të gjitha ato dieta të cilat rezultojnë të pashëndetshme për organizmin janë të tilla edhe për lëkurën. Në bazë të efekteve të dëmshme në lëkurë, ushqimet e pashëndetshme për të klasifikohen në pesë grupe të mëdha: Ushqimet Pikante.  Konsumi i dietave pikante japin skuqje në lëkurë, acarim të saj, dhe si… Lexo të plotë

Domatja – Përbërësit

Domatja shquhet për praninë e shtuar të substancës me veti antioksiduese të forta likopen, nga e cila ka marrë edhe ngjyrën e kuqe. Përveç tij, ajo përmban sasi të konsiderueshme vitaminash si A, B1, B2, B6, C, E; kripëra minerale si kripërat e kalciumit, magnezit, fosforit, potasit, kaliumit, hekurit; acide organike si acidi folik, malik,… Lexo të plotë

Domatja – Njohuri të Përgjithshme

Domatja është një bimë njëvjeçare që përfshihet në familjen solanore. Ajo është një nga perimet më të përdorura për njeriun me një shtrirje pothuaj nga të gjitha vendet për shkak të vlerave të saj ushqimore dhe mjekësore. Domatja është një mbrojtëse e madhe e shëndetit të njeriut. Me një sërë rekomandimesh kurative, domatja këshillohet të… Lexo të plotë

Dieta Javore për humbjen e Peshës

Programi 7-ditor për humbjen e peshës është një terapi ushqimore e dedikuar për personat me indeksin e masës trupore 30 e sipër dhe që kanë vendosur të bien në peshë në mënyrë të shpejtë; jo më pak se 5 kg në fund të javës. Ky program garanton siguri ushqimore dhe kujdes shëndetësor, sepse reduktimi i… Lexo të plotë