Stresi Post – Traumatik

Blleik Mileri u fut në trupat e marinës militare në moshën 18-vjeçare, sepse kishte dëgjuar se ishte një mënyrë e lirë për t’u çertifikuar në riparimin e makinave. Pas pak kohe, ai u dërgua në Irak, i caktuar në vrojtimin e kamionëve që përdornin kryengritësit për të nisur sulmet. Gradualisht, lufta në Irak po ia… Lexo të plotë

Simptomat e Stresit

Stresi është një nga çrregullimet e organizmit gjatë së cilës ai shfaq shumë simptoma. Kur ne përjetojmë një stres, zemra, mushkëritë, sistemi endokrin, sistemi nervor, etj. janë në një gjendje aktiviteti më të madh. Nëse kjo gjendje vazhdon për një kohë të gjatë, ose më keq akoma, është një gjendje e përhershme, organizmi ynë dobësohet… Lexo të plotë

Stresi dhe Sëmundjet e Zemrës

Stresi është një nga faktorët kryesorë të riskut për sëmundjet kardiovaskulare. Stresi çliron hormonin kortisol, i cili ndikon në rritjen e tensionit të gjakut duke dëmtuar muret e arterieve, shkakton aritmi dhe shtim të nivelit të kolesterolit. Në një numër të madh studimesh që janë bërë, është vërtetuar se njerëzit që reagojnë ndaj ndodhive të… Lexo të plotë

Stresi dhe Kanceri

Edhe pse deri më sot nuk është zbuluar një lidhje e drejtpërdrejtë e stresit me kancerin, një pjesë e mirë e shkencëtarëve mendojnë se egziston një lidhje mes stresit dhe kancerit. Krijimi i një lidhje të drejtpërdrejtë midis stresit dhe kancerit është i vështirë edhe sepse studiuesit nuk mund të bëjnë eksperimente të ngjashme me… Lexo të plotë

Tri Pasojat shkatërruese të Stresit

Stresi dhe Sëmundjet e Zemrës Stresi është një nga faktorët kryesorë të riskut për sëmundjet kardiovaskulare. Stresi çliron hormonin kortisol, i cili ndikon në rritjen e tensionit të gjakut duke dëmtuar muret e arterieve, shkakton aritmi dhe shtim të nivelit të kolesterolit. Në një numër të madh studimesh që janë bërë, është vërtetuar se njerëzit… Lexo të plotë

Stresi dhe Sistemi Imunitar

Stresi është i lidhur ngushtësisht me sistemin imunitar. Nga pikëpamja e efekteve në sistemin imunitar, nëse stresi ynë bëhet kronik, qelizat imune në organizëm janë të stimuluara vazhdimisht nga shkalla e lartë e prodhimit të hormoneve të stresit. Por, në të vërtetë, ato nuk po përballen me ndonjë rrezik real ose ndonjë patogjen kërcënues, kështu… Lexo të plotë

Reagimi i Organizmit në një Situatë Stresi

Stresi është shkak i dy sëmundjeve të rënda që së bashku ndajnë mbi 90% të vdekjeve sot në botë Stresi përbën shkakun madhor të vdekshmërisë sot në botë. “Ne e dimë se 50% e vdekjeve lidhen drejtpërsëdrejti me sjelljen e njeriut, e megjithatë ne harxhojmë pak kohë për të bërë studime dhe për të zbatuar… Lexo të plotë

Antibiotikët – Kur “sëmuret” edhe Ilaçi!

Sipas OBSH-së, rritja rezistencës ndaj antibiotikëve është një nga tre kërcënimet më të mëdha për shëndetin e njeriut Ndërtimi dhe Funksionet e Antibiotikëve Rregullat për përdorimin e Antibiotikëve Përdorimi i Antibiotikëve tek Fëmijët Antibiotikët, barriera më e madhe e ngritur kundër infeksioneve, tashmë rrezikon të shembet! Gjithmonë e më tepër, antibiotikët nuk po e bëjnë… Lexo të plotë

Përdorimi i Antibiotikëve tek Fëmijët

Nga sondazhet e kryera të kryera nga Agjensia Italiane e Barnave (AIFA) si dhe shumë të dhëna nga vendet e tjera europiane, antibiotikët në mbi 50% të rasteve përdoren nga fëmijët. Duke pasur parasysh se organizmi i fëmijëve është shumë delikat dhe ende i paformuar tërësisht, dhënia e antibiotikëve nga mjeku duhet të bëhen pas… Lexo të plotë

“3 Rregullat e Arta” për përdorimin e Antibiotikëve

Në të gjithë botën janë vendosur rregulla të forta për përdorimin e antibiotikët të quajtura “rregullat e arta”. Janë tri “rregulla të arta” që disiplinojnë përdorimin e antibiotikëve: Antibiotikët duhet të përdoren vetëm për infeksionet bakteriale dhe me recetë nga mjeku. Në recetë shënohet dozimi, i cili është i detyrueshëm, pasi terapia bëhet e padobishme…. Lexo të plotë