Kirurgjia Dentare

Kirurgjia dentare është degë e stomatologjisë që realizon ndërhyrjet kirurgjikale në lidhje me dhëmbët, nofullat dhe indet e buta të gojës. Kirurgjia dentare merr pjesë në shumë çregullime, të cilat nuk arrijnë të zgjidhen me metodat konservative.   Problemet që trajtohen nga Kirurgjia Dentare   Heqja e Dhëmbëve. Heqja e dhëmbëve në rrugë kirurgjikale është… Lexo të plotë

Metoda “off pump” e trajtimit të sëmundjeve të arterieve koronare

Sëmundjet e arterieve koronare janë të tilla që në shumicën e rasteve ato kërkojnë një ndërhyrje krirurgjikale nëpërmjet një operacioni bypass, i cili sot për shkak të zhvillimeve të teknologjisë mjekësore në fushën e bypass-it realizohet me një zemër që rreh, pa nevojën e makinës zemër-mushkëri për oksigjenimin e gjakut, pra me nje zemër që… Lexo të plotë

Valvolat Perkutane TAVI

Ky sistem është një metodë e re jo-kirurgjikale për të shpëtuar jetët njerëzore nga pacientët që kanë stenozë të aortës të një niveli të lartë, tek të cilët, për arsye të ndryshme, nuk mund të kryhen ndërhyrje kirurgjikale me zemër të hapur. Valvola perkutane kryen funksionin e hapjes së saj për lejimin e kalimit të… Lexo të plotë

Realizohet vendosja e një pacemakeri wireless pa kirurgji

Sukses i grupit të Spitalit Gjerman në fushën e kardiokirurgjisë. Realizohet vendosja e një pacemakeri wireless pa kirurgji! Është e para herë që në Shqipëri realizohet një proces i tillë dhe nga të paktat në arenën ndërkombëtare. Stimulatori i rrahjeve të zemrës pa tel është mjaft i vogël, sa 2 tableta antibiotiku – me gjatësi… Lexo të plotë

Çfarë ne shohim?

Çdo njeri sheh jashtë atë që ka brenda vetes. Në ka brenda dritë, do të shohë dritë, në ka brenda errësirë, do të shohë errësirë, në ka brenda ngjyra, do të shohë lule! Kjo sepse janë mendimet e tua ato që krijojnë përceptimin tënd mbi realitetin dhe mendimet e tua pasqyrojnë vetë veten tënde! Padyshim,… Lexo të plotë

Efektet e Masazhit tek Foshnjat

Masazhi Terapeutik është një nga praktikat më të lashta që lidhen me mjekësinë. Studiuesit bashkëkohorë të mjekësisë dhe psikologjisë kanë nisur të ritheksojnë me forcë vlerat e mëdha të kësaj terapie, pas një periudhe skepticizmi. Edhe pse nevojiten studime të tjera që do të çojnë në kuptimin e plotë të përfitimeve që vijnë nga terapia… Lexo të plotë

Trajtimi i Ankthit dhe Depresionit me Masazh

Masazhi Terapeutik është një nga praktikat më të lashta që lidhen me mjekësinë. Studiuesit bashkëkohorë të mjekësisë dhe psikologjisë kanë nisur të ritheksojnë me forcë vlerat e mëdha të kësaj terapie, pas një periudhe skepticizmi. Edhe pse nevojiten studime të tjera që do të çojnë në kuptimin e plotë të përfitimeve që vijnë nga terapia… Lexo të plotë

Vizita e Kontrollit pas lindjes së Fëmijës

Vizitat mjekësore pas lindjes së fëmijës janë të domosdoshme për të kontrolluar rehabilitimin e saj të përgjithshëm. Vizita e parë e kontrollit pas lindjes duhet zakonisht pas gjashtë javësh, por nëse gruaja ka shqetësime për gjendjen e saj shëndetësore, nëse ajo vuan nga depresioni, ose nëse ka kryer operacion cezarian dhe duhet të hiqen qepjet,… Lexo të plotë

Testet e Shtatzënisë

Për shëndetin e nënës dhe fëmijës është mjaft e rëndësishme që një grua të dijë sa më shpejt faktin se ajo tashmë është shtatzënë. Kjo për shkak se organet më të rëndësishme të fëmijës zhvillohen qysh në javët e para të shtatzënisë. Nëse ju e konfirmoni sa më shpejt shtatzëninë, aq më shpejt dhe më… Lexo të plotë

Angioplastika Koronare

Angioplastika koronare, e quajtur ndryshe si ndërhyrja perkutane koronare (PCI), është një procedurë që përdoret për të hapur arteriet e bllokuara të zemrës. Njohuri të Përgjithshme Angioplastika realizohet nëpërmjet futjes së një baloni në arterie dhe fryrjes së tij, duke mundësuar zhbllokimin e saj si pasojë e zgjerimit. Angioplastika shpesh kombinohet me vendosjen në mënyrë… Lexo të plotë